Göcseji mogyoróolaj

Mogyoróolaj

Intenzív íze, akár nugátkrém. Édesszájúak vigyázat, függőséget okozhat!
A mogyoróolaj 100%-ban első osztályú magyar törökmogyoróból készül. Hidraulikus présen történő sajtolással érhető el igazán a mogyoróolaj igazi, gazdag ízvilága, így megőrzi finom és jellegzetes aromáját. A kiváló minőségű törökmogyorót szakszerűen száraz, hűtött helyen tároljuk és egész évben folyamatosan sajtoljuk. Az eredeti 100%-os mogyoróolaj mindig frissen sajtolva kerül közvetlenül a gyártóüzemből Önök asztalára.

Íz és illat 
Eredeti 100%-os szűz mogyoróolaj, hazai törökmogyoróból sajtolva Sötétsárga színű, ízében és illatában intenzíven fellelhető az alapanyag karakteres íze. A legintenzívebb ízű és aromájú olajként tartják számon. A hidraulikus présen sajtolt szűz 100%-os mogyoróolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

Készítési mód 
A gondosan kiválogatott és megtisztított mogyorót megszárítjuk és finom lisztté őröljük. Ezt követően víz hozzáadásával dagasztjuk, majd kíméletesen megpirítjuk, hogy elnyerje kellemesen pikáns és az alapanyagra jellemző aromáját. A folyamat végén mechanikus préssel kinyerjük az olajat, ami tartályban történő ülepítés után palackozva kerül az Ön konyhájába.

Göcseji mogyoróolaj

Mire használható a mogyoróolaj?
A mogyoróolaj szószokhoz és saláta dresszingekhez is használható különösen az ázsiai ételekkel harmonizál. Ugyanakkor a cukrászatban és édességiparban is ínycsiklandozó hozzávaló.
A gasztronómián kívül a kozmetikai alkalmazása is elterjedt. A mogyoróolaj remekül kenhető, és mindenféle bőrtípust táplál. Kiváló masszázsolaj, a száraz és érzékeny bőrük is használják.
Erősítheti és feszesebbé teheti a bőrt, segíthet fenntartani a rugalmasságát, valamint az arcápolásra használt olajokhoz adagolva elősegítgetheti a sejtregenerálódást.

Göcseji mogyoróolaj
Gasztronómiai felhasználás
Tökéletes választás salátákhoz, hal-illetve zöldségfélékhez. Használatával ételei ízletesen zamatosak lesznek, kellemes íze illik minden joghurtos, illetve túrós ételekhez.
A mogyoróolaj a legjobb szakácsok féltve őrzött titka. Nagyszerűen harmonizál a salátákon, ecettel vagy citromlével keverve. Tésztákhoz és burgonyából készült ételekhez vaj helyettesítőjeként használható, de akár halételekhez vagy egy szelet finom sajttal is kitűnő.
Kiváló párolt zöldségekhez, különösen spárgához olvasztott vaj helyett, de a hidegkonyhai fogásoknál is nélkülözhetetlen hozzávaló.
Mester és amatőr cukrászok is bátran használhatják, készíthetjük a  süteményeket, péksüteményeket vaj helyett vagy kiegészítőként.

Galéria

Tárolás
Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.

Pelyhesedés
Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a megfelelő minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)

Napi ajánlott mennyiség
1-2 teáskanál, ami történhet önállóan fogyasztva vagy kenyérre, pirítósra csepegtetve illetve, kedvenc salátájához, ételéhez keverve.