Göcseji szezámmagolaj

Szezámmagolaj

Az apró fehér magból készült olaj elhozza önnek Ázsia ízeit
A szezámolaj 100%-ban első osztályú szezámmagoból készül. Csigaprésen történő sajtolással érhető el igazán a szezámmag igazi, lágy ízvilága, így megőrzi finom és jellegzetes aromáját. A kiváló minőségű szezámmagot szakszerűen száraz, hűtött helyen tároljuk és egész évben folyamatosan sajtoljuk. Az eredeti 100%-os szezámmagolaj mindig frissen sajtolva kerül közvetlenül a gyártóüzemből Önök asztalára.

Íz és illat
Eredeti 100%-os hidegensajtolt szezámmagolaj, a legkiválóbb hántolt fehér szezámmagból sajtolva Halványsárga színű, ízében és illatában is érezhető a szezámmag jellegzetes íze. A csigaprésen sajtolt szűz 100%-os szezámmagolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

Készítési mód
A gondosan kiválogatott és megtisztított magból csigaprésen keresztül nyerjük ki az olajat. Tartályban történő ülepítés után palackozva, mindig frissen kerül az Ön konyhájába.

Göcseji szezámmagolaj

Mire használható a szezámmagolaj?
A szezámolaj elsősorban az ázsiai és keleti konyha alapanyaga, a vokban készített ételek kedves ízesítője. Ugyanakkor kiválóan alkalmas saláták, zöldségek és még édességek ízesítésére is. A dió- vagy mogyorótorta íze sokkal intenzívebb lesz, ha két evőkanál szezámmagolajat adunk hozzá.
A szezámolaj nagy múlttal rendelkezik a szépségápolás területén is, valamint kitűnő masszázsolaj is egyben.

Göcseji szezámmagolaj

Gasztronómiai felhasználás
Tökéletesen harmonizál vele a gorgonzola sajtból és túróból készült szendvicskrém, amit sóval és kevés borssal ízesíthetünk.
Kellemesen lágy ízű és illatú olaj, ami főzéshez, pároláshoz és sütéshez is egyaránt felhasználható, fűszerként is alkalmazható lágyan pikáns íze miatt.

Galéria

Tárolás
Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.

Pelyhesedés
Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a megfelelő minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)

Napi ajánlott mennyiség
1-2 teáskanál, ami történhet önállóan fogyasztva vagy kenyérre, pirítósra csepegtetve illetve, kedvenc salátájához, ételéhez keverve.