Göcseji mandulaolaj

Mandulaolaj

Lágy kényeztetés a bőrnek, kellemesen zamatos ízek az ételeknek
A mandulaolaj 100%-ban első osztályú mandulából készül. Csigaprésen történő sajtolással érhető el igazán a mandulaolaj igazi, lágy ízvilága, így megőrzi finom és jellegzetes aromáját. A kiváló minőségű mandulát szakszerűen száraz, hűtött helyen tároljuk és egész évben folyamatosan sajtoljuk. Az eredeti 100%-os mandulaolaj mindig frissen sajtolva kerül közvetlenül a gyártóüzemből Önök asztalára.

Íz és illat
Eredeti 100%-os hidegensajtolt mandulaolaj, kiváló minőségű mandulából sajtolva Világossárga színű, ízében és illatában lágyan és kellemesen érezhető a mandula jellegzetes zamata. A csigaprésen sajtolt szűz 100%-os mandulaolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

Készítési mód
A gondosan kiválogatott és megtisztított magból csigaprésen keresztül nyerjük ki az olajat. Tartályban történő ülepítés után palackozva, mindig frissen kerül az Ön konyhájába.

Göcseji mandulaolaj

Mire használható a mandulaolaj?
A világhírű Sebastian Kneipp lelkész és természetgyógyász a mandulaolajat hurutos betegségek, tüdőgyulladás és hascsikarás ellen, gyermekeknél hashajtó szerként ajánlotta
Puhítja a bőrt, visszaadja rugalmasságát, táplálja felületét és lassítja öregedését.
Kitűnő bőrtápláló képességeit érdemes szaunázás, fürdés vagy napozás után igénybe venni.
Gombás fertőzések és ekcémás bőr kezelésére is nagy hatékonysággal használható, enyhíti a viszketést, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat
Általános bőrápolószerként ismert csecsemőknél és gyermekeknél egyaránt. Fontos alap olaja számos masszázsolajnak és kozmetikai készítménynek, és önmagában is használható valamennyi bőrtípus kezelésére.

Göcseji mandulaolaj

Gasztronómiai felhasználás
A mandulaolaj a keleti konyhát kedvelők ízesítője, és főleg desszertekhez használják, édes teasütemények tésztájába, hogy ne száradjon ki. Salátaöntetekhez, mártásokhoz és hideg levesekhez is alkalmazható.
Salátáit egyedülállóvá, kifinomulttá varázsolja.
Édes és friss, kiváló kacsához, halakhoz illetve csirkehúshoz.
A konyhában csak hőkezelés nélkül alkalmazható, de különösen alkalmas pácok készítéséhez, szószok és a hidegkonyhai készítmények ízesítéséhez.
Sütemény, marcipán és praliné mandulaolajjal még különlegesebbé tehető.

Galéria

Tárolás
Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.

Pelyhesedés
Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a megfelelő minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)

Napi ajánlott mennyiség
1-2 teáskanál, ami történhet önállóan fogyasztva vagy kenyérre, pirítósra csepegtetve illetve, kedvenc salátájához, ételéhez keverve.