Göcseji lenmagolaj

Lenmagolaj

Sokoldalú olaj, a vitalitás megőrzéséhez
A lenmagolajról Önnek is a festészet jut először eszébe? Pedig a gasztronómiában is hasonló népszerűségnek örvend, ami hozzájárul a vitalitás fenntartásához is. Gazdag telítetlen zsírsavtartalmának is köszönheti töretlen népszerűségét.
Kezdje a napot egy kiskanál lenmagolajjal a müzlijébe, ebédidőben a levesek kiegészítője is lehet, vacsorára pedig keverje túróval.

Íz és illat
Hidegen sajtolt szűz 100%-os olaj, kiváló minőségű, lenmagból magjából sajtolva. Sárga színű, ízében és illatában intenzíven fellelhető az alapanyag karakteres íze, enyhén kesernyés íz világgal. Keverhető más olajokkal, amelyek enyhítik a kesernyés ízét, azok számára, akik inkább az édesebb és natúrabb ízek kedvelői. A csigaprésen sajtolt szűz 100%-os lenmagolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

Készítési mód
A gondosan kiválogatott és megtisztított magból csigaprésen keresztül nyerjük ki az olajat. Tartályban történő ülepítés után palackozva, mindig frissen kerül az Ön konyhájába.

Göcseji lenmagolaj

Mire használható a lenmagolaj?
A lenmagolajat elterjedten használják ipari, kozmetikai, gyógyászati célokra egyaránt.
Sportolók akkor használnak lenmagolajat, ha diétáznak és a testzsír-százalékuk csökkentése érdekében, minden zsírt meg kell vonniuk szervezetüktől. Az emberi szervezetnek azonban szüksége van zsírokra, de a telítetlen és nem a telített fajtából valókra.

Az alapanyag eredete és jellegzetessége
A lenmag élelmiszerként az ókori görögöknél jelent meg, akik már a Krisztus előtti 7. században feltehetőleg lenmaggal, szezámmaggal, mákkal és mézzel ízesített süteményeket fogyasztottak.

Göcseji lenmagolaj
Gasztronómiai felhasználás
Enyhén kesernyés, pikáns íze miatt felhasználható salátákhoz, zöldségekhez és hidegkonyhai készítményekhez.
A sziléziai hagyományos nemzeti konyha egyik alapvető alapanyaga. A héjában főtt burgonya lenolajos túróval közkedvelt hagyományos étel, amit a mai napig fogyasztanak a sziléziai vidéken.
Amennyiben salátaöntetet szeretnénk készíteni vele édeskés ízű ecetekkel keverve nagyszerű ízhatást érhetünk el.
Harmonizál túrókhoz és burgonya-készítményekhez, nyers és párolt zöldségek, levesek, szószok ízesítéséhez, saláták készítéséhez, valamint vegetáriánus ételek finomítására is kiváló.

Galéria

Tárolás
Napfénytől védve 15 Co alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított  legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.

Pelyhesedés
Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a megfelelő minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)

Napi ajánlott mennyiség
1-2 teáskanál, ami történhet önállóan fogyasztva vagy kenyérre, pirítósra csepegtetve illetve, kedvenc salátájához, ételéhez keverve.