Sajtolás

Egész évben frissen sajtolva
A magokból egész évben frissen sajtoljuk az olajokat, amelyeket rozsdamentes hordókban tárolunk a palackozásig.
A sajtolásra felhasznált magokat egész évben szakszerű körülmények között tároljuk, így biztosítva, hogy mindig a legjobb minőségű olajat készítsük Önöknek. 

Sajtolás

Alapanyag tárolása
Csakis kiváló minőségű alapanyagból lehet a legjobb minőségű olajakat előállítani. Ezért mi a Szak olajsajtoló-üzemben nemcsak a legjobb minőségű alapanyag termesztésére és beszerzésére figyelünk oda, hanem a szakszerű tárolásra is. Alapanyagaink egész évben megfelelő és szakszerű körülmények között vannak tárolva, száraz és hűvös  alapanyagraktárunkban.
Így tudjuk biztosítani, hogy egész évben rendelkezésünkre álljanak kiváló minőségű magok, amelyekből mindig frissen tudjuk sajtolni az eredeti 100%-os olajokat az aktuális fogyáshoz viszonyítva.

Sajtolás

Ülepítés és tárolás
A sajtolás után, az olaj fajtájától függően 4-7 napig rozsdamentes tartályokban pihentetjük az olajokat. Erre azért van szükség, hogy az olajok kellőképpen tudjanak leülepedni, mivel semmilyen mechanikus szűrési eljárást nem alkalmazunk. A pihentetés következtében az olajok letisztulnak, ami azt jelenti, hogy a tartályok aljában az olaj sűrű része(1-5 cm) leülepszik és csak a legkiválóbb, letisztult olajakat palackozzuk le.

Palackozás
Miután az olajok megfelelően leülepedtek, kezdődik az olajok kipalackozása. Kizárólag eredeti és az élelmiszeripari célokra alkalmas üvegekbe és PET-palackokba csomagoljuk ki. A kipalackozott olajok mindegyike tartósítás és finomítási eljárás nélkül készül, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaznak, ahogy az Élelmiszeripari könyv előírja.